Over ons

Over ons

Stijn

Stijn Nuyttens
Chiropractor

Stijn2

Tomas Bakker
Praktijk Ondersteuner

Ellen

Ellen van Iperen
Praktijk Ondersteuner

Over Stijn

Hae,
Mijn naam is Stijn, Vlaming, vriend van mijn vriendin Tamara en vader van 3 kinderen. Ik ben een geboren chiropractor: zorgzaam, geduldig, nieuwsgierig, met een groot aanpassingsvermogen, goed presterend in een underdog-positie, blij met de kennisvoorsprong door het out-of-the-box-denken dat inherent is aan chiropractie, intuitief. Regelmatig voel ik me onzeker, niet tevreden met mezelf. Ik ben introvert, kan onverwacht grappig uit de hoek komen, en ik hou van wielrennen, dansen en talen. De levensgenieter in mij wordt enthousiast van een mooi stuk muziek, met of zonder dans, een met zorg bereide maaltijd, een espresso. Bergen en ruige landschappen trekken mij meer dan strand. In een ijsbad kan ik alles even vergeten.

Sinds september 2002 ben ik chiropractor, na een universitaire studie van 5 jaar aan het AECC te Bournemouth, VK. Maar graag ga ik nog iets verder terug.

Mijn vader is huisarts. Hij is altijd begaan geweest met leven en dood: hij deed bevallingen en waakte bij patiënten die op hun sterfbed lagen, redde levens bij ongevallen op de gevaarlijke straat voor ons deur of op weg naar vakanties.

Van hem voel ik de toewijding en sterke intentie om mensen te helpen, te horen, zien en voelen, te gidsen en weer vertrouwen te geven in een leefbare, meer plezierige toekomst.

Mama werkte als logopediste veel met kinderen met problemen binnen het autistisch spectrum. Later werd ze yogalerares, waarbij ze naast onze katholieke opvoeding ook boeddhistische, hindoeïstische e.a. teksten binnen bracht.

Van haar draag ik de nieuwsgierigheid en vrijheid mee om voorbij bepaalde grenzen te willen en durven denken, en een aanpak na te streven die toelaat verschillende inzichten te integreren.

Om hier voor mezelf de beste invulling aan te geven, ben ik op zoek gegaan naar de best bij mij passende manier om mensen te helpen: Ik wilde niet snijden, maar wel werken vanuit uitgebreide medische kennis. Het moest ook een behandelwijze zijn die de toewijding heeft om de grenzen/afbakeningen tussen verschillende specialisaties onderling (neurologie, orthopedie, kaakchirurgie, fysiotherapie) en tussen de verschillende systemen in het menselijk lichaam te laten vervagen. En heel belangrijk: ik wilde het verschil maken, zonder het lichaam geweld aan te doen.

En dat is chiropractie geworden voor mij.

Met behulp van 17 jaar ervaring en indien nodig een in die tijd uitgebreid getest netwerk van andere zorgverleners, ga ik graag op zoek naar de mogelijke verbetering die u verdient, voorbij de grens van: “We kunnen niks vinden” en “U moet ermee leren leven.” Telkens ik iemand in deze situatie heb kunnen helpen, ben ik ontzettend blij voor die patiënt, maar denk ik ook aan de velen die de weg naar een chiropractor niet kunnen vinden, of daarin tegengehouden worden door bepaalde specialisten of onjuiste overtuigingen.

Ik zie een uitdaging in de zoektocht naar (voor patiënten en door eerdere zorgverleners) onontgonnen verbanden, en in het herstellen van verstoorde verbindingen binnen het zenuwstelsel.

Samenwerkingen en inspiraties

De lijst is veel langer, maar ik werk o.a. al lang prettig samen met en/of wordt geinspireerd door:

www.artofmovement.nl (Pilates studio)
Icemen/Wim Hof trainers Henk van den Bergh en Dries Nuyttens
www.yogaschoolhilversum.nl (Yogi heroes)
www.frankheldoorncoaching.nl
www.sportrevalidatie-hilversum.nl (fysiopraktijk)
www.ingang15.nl (gezondheidscentrum)
www.liseschimmel.nl
www.mindedit.nl
www.rustinmijnhoofd.nu
www.liverewired.nl
www.drinkpredator.com (energiedrank zonder
www.tri-run.com (fietsmeting, loopanalyse, hardloopschoenen)

Aangesloten bij

Lid van de NCA
(Nederlandse Chiropractoren Associatie)

Geregistreerd bij de SCN
(Stichting Chiropractie Nederland)

Geregistreerd bij Vektis
(AGB code 90028048)

 

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken via de website of door contact met ons op te nemen.

Afspraak maken